donderdag 30 april 2015

Hoe zou jij het vinden als je broer plotseling verdwijnt?

Deze recensie gaat over “Broer geheim”. Het is een spannend en verrassend boek van Emiel de Wild. Het boek is uitgegeven door Leopold. De eerste druk was in 2013.
 
Het boek gaar over Joeri. Joeri gaat een week bij zijn oma logeren en als hij terugkomt zijn zijn ouders verhuist en is er geen kamer voor zijn broer Stefan in huis. Hij mag niet meer over zijn broer praten en zijn ouders doen erg geheimzinnig. Joeri vindt het niet leuk en gaat terug naar zijn oude huis om op onderzoek te gaan, maar hij vindt niets. Een meisje van zijn nieuwe school, Lonneke, wil hem graag helpen, maar misschien is zij wel iets te nieuwsgierig. Als Joeri erachter komt waarom Stefan uit hun leven is, wil hij zijn broer niet meer zijn:
“Ik kan je broer niet meer zijn, Stefan. Ik… Nee. Ik wil het niet meer. Ik kan het niet meer. Ik kan je broer niet meer zijn.”

donderdag 23 april 2015

Werelddag

Vandaag is het de werelddag van het boek en de auteursrechten. Dit komt doordat er op 23 april een aantal beroemde schrijvers overleden. Meer hierover kan je vinden op de site van het NRC.

zaterdag 18 april 2015

Wat maakt schrijvers leuk?

Wat maakt de boeken van schrijvers bijzonder? Elke schrijver heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Maar wat is dat? Hier volgen een paar schrijvers met wat leuk is aan hun boeken.

dinsdag 14 april 2015

Welke boeken ik leuk vind

Er zijn heel veel boeken die ik leuk vind. Ik heb dan ook vrij veel boeken. Tussen al die boeken heb ik een paar favorieten, over die favorieten zal je hier wat lezen.