vrijdag 29 mei 2015

Evaluatie

Bij deze een evaluatie over hoe ik het vind om op een blog te plaatsen.

Geef kinderen meer gelegenheid om hun verhalen aan de wereld te laten zien

Stel je voor, je zit in het zonnetje en leest een leuk boek. Het boek neemt je mee in diepgaande gesprekken en boeiende onderwerpen. De grapjes die er in staan zijn niet in een keer te snappen, maar als je ze snapt lach je je stuk. Je stelt je voor dat jij de hoofdpersoon zou zijn. Je loopt in je gedachten mee met alle stappen die het boek maakt. Het is dan ook een interessant boek tot aan het einde toe. Als het uit is vertel je vrolijk aan een vriend waar het over gaat en hij vraagt of de schrijver een volwassen iemand is of een kind. Dat weet je natuurlijk meteen, een volwassen man of vrouw. Maar waarom is het zo logisch dat boeken worden geschreven door volwassen mensen? Waarom niet door kinderen? In deze post ga ik het hier over hebben, want ik vind dat kinderen meer gelegenheid moeten krijgen om hun verhalen aan de wereld te kunnen laten zien.

dinsdag 19 mei 2015

Geboortes en sterfgevallen van schrijvers op 19 mei

Vandaag is het 19 mei. Dit is de 139ste dag van een jaar, of 140ste in een schrikkeljaar. Deze dag is niet bekend als een speciale dag waarop een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden waarvoor gefeest moet worden. Wel is er op deze dag een aantal schrijvers geboren en overleden. Deze schrijvers zal ik in deze post benoemen.

dinsdag 12 mei 2015

Het grote dilemma op dinsdag boek



Het grote dilemma op dinsdag boek is een boek waarbij je elke dinsdag een beslissing moet maken. Zou je liever door het leven willen met natte sokken of met elke dag een frikandel speciaal als ontbijt? Elke dinsdag lees je een dilemma en beslis je.