dinsdag 8 september 2015

Gedichten

Schrijven kan natuurlijk in heel veel vormen, zelf vind ik het leuk om gedichten te schrijven. In een gedicht kan je laten weten wat er wordt gevoeld en wat er gebeurt zonder dat het over een specifiek iemand hoeft te gaan. Je kan iets schrijven over jezelf of over de situatie waarin je je bevind, maar een gedicht kan ook over totaal iets anders gaan.

zondag 19 juli 2015

Grijze jager dag 2015

23 mei ben ik samen met een vriendin naar de Grijze jager dag geweest. Hier lees je de belevenissen van die dag.

maandag 29 juni 2015

Schrijftips van Manon Sikkel

Als je leuke tips zoekt voor het schrijven van een boek, kijk dit filmpje dan even. In het filmpje krijg je tips van schrijfster Manon Sikkel.

De link:
http://www.schooltv.nl/video/hoe-schrijf-je-een-boek-tips-van-schrijfster-manon-sikkel/

maandag 22 juni 2015

Welk boek past bij jou?

Tot nu toe heb ik wel benoemd welke boeken ik leuk vind, maar nog niet welke boeken leuk zijn als je bepaalde onderwerpen leuk vindt. Dat ga ik dan ook in deze post benoemen.

zaterdag 20 juni 2015

Geboortes en sterfgevallen van schrijvers op 20 juni

Vandaag is het 20 juni. Dit is de 171ste dag , of 172ste in een schrikkeljaar. Deze dag is niet bekend als een speciale dag waarop een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden waarvoor gefeest moet worden. Wel is er op deze dag een aantal schrijvers geboren en overleden. Deze schrijvers zal ik in deze post benoemen.

woensdag 10 juni 2015

Schrijfwedstrijden juni 2015

Als je het leuk vindt om te schrijven en er ook echt iets mee wilt doen, dan kan je meedoen aan een schrijf wedstrijd. Hieronder staan er een paar voor de maand juni.

vrijdag 29 mei 2015

Evaluatie

Bij deze een evaluatie over hoe ik het vind om op een blog te plaatsen.

Geef kinderen meer gelegenheid om hun verhalen aan de wereld te laten zien

Stel je voor, je zit in het zonnetje en leest een leuk boek. Het boek neemt je mee in diepgaande gesprekken en boeiende onderwerpen. De grapjes die er in staan zijn niet in een keer te snappen, maar als je ze snapt lach je je stuk. Je stelt je voor dat jij de hoofdpersoon zou zijn. Je loopt in je gedachten mee met alle stappen die het boek maakt. Het is dan ook een interessant boek tot aan het einde toe. Als het uit is vertel je vrolijk aan een vriend waar het over gaat en hij vraagt of de schrijver een volwassen iemand is of een kind. Dat weet je natuurlijk meteen, een volwassen man of vrouw. Maar waarom is het zo logisch dat boeken worden geschreven door volwassen mensen? Waarom niet door kinderen? In deze post ga ik het hier over hebben, want ik vind dat kinderen meer gelegenheid moeten krijgen om hun verhalen aan de wereld te kunnen laten zien.

dinsdag 19 mei 2015

Geboortes en sterfgevallen van schrijvers op 19 mei

Vandaag is het 19 mei. Dit is de 139ste dag van een jaar, of 140ste in een schrikkeljaar. Deze dag is niet bekend als een speciale dag waarop een bepaalde gebeurtenis heeft plaatsgevonden waarvoor gefeest moet worden. Wel is er op deze dag een aantal schrijvers geboren en overleden. Deze schrijvers zal ik in deze post benoemen.

dinsdag 12 mei 2015

Het grote dilemma op dinsdag boek



Het grote dilemma op dinsdag boek is een boek waarbij je elke dinsdag een beslissing moet maken. Zou je liever door het leven willen met natte sokken of met elke dag een frikandel speciaal als ontbijt? Elke dinsdag lees je een dilemma en beslis je.

donderdag 30 april 2015

Hoe zou jij het vinden als je broer plotseling verdwijnt?

Deze recensie gaat over “Broer geheim”. Het is een spannend en verrassend boek van Emiel de Wild. Het boek is uitgegeven door Leopold. De eerste druk was in 2013.
 
Het boek gaar over Joeri. Joeri gaat een week bij zijn oma logeren en als hij terugkomt zijn zijn ouders verhuist en is er geen kamer voor zijn broer Stefan in huis. Hij mag niet meer over zijn broer praten en zijn ouders doen erg geheimzinnig. Joeri vindt het niet leuk en gaat terug naar zijn oude huis om op onderzoek te gaan, maar hij vindt niets. Een meisje van zijn nieuwe school, Lonneke, wil hem graag helpen, maar misschien is zij wel iets te nieuwsgierig. Als Joeri erachter komt waarom Stefan uit hun leven is, wil hij zijn broer niet meer zijn:
“Ik kan je broer niet meer zijn, Stefan. Ik… Nee. Ik wil het niet meer. Ik kan het niet meer. Ik kan je broer niet meer zijn.”

donderdag 23 april 2015

Werelddag

Vandaag is het de werelddag van het boek en de auteursrechten. Dit komt doordat er op 23 april een aantal beroemde schrijvers overleden. Meer hierover kan je vinden op de site van het NRC.

zaterdag 18 april 2015

Wat maakt schrijvers leuk?

Wat maakt de boeken van schrijvers bijzonder? Elke schrijver heeft wel iets waar hij of zij goed in is. Maar wat is dat? Hier volgen een paar schrijvers met wat leuk is aan hun boeken.

dinsdag 14 april 2015

Welke boeken ik leuk vind

Er zijn heel veel boeken die ik leuk vind. Ik heb dan ook vrij veel boeken. Tussen al die boeken heb ik een paar favorieten, over die favorieten zal je hier wat lezen.